Derfor faller damer for «bad guys»

Derfor faller damer for «bad guys»

Det henger sammen med evolusjon.

(upublisert) Opprettet


Personer med patologiske personlighetstrekk, som nevrotisk oppførsel og impulsivitet, kan ha mer hell i kjærlighetslivet. I alle fall om vi skal tro en undersøkelse fra Hospital Clinic of Barcelona.

Nesten tusen heteroseksuelle menn og kvinner med patologiske tendenser deltok i studien, skriver Scientific American. Personene hadde et bredt spekter av patologiske personlighetstrekk, og inkluderte både personer med og uten diagnoser.

De «viltre» har flere forhold


Undersøkelsen viste at både menn og kvinner som var patologisk hensynsløse og «viltre» hadde flere kortvarige forhold enn deltakere med en mer gjennomsnittlig personlighet.

Å velge personer med visse personlighetsforstyrrelser, kan være knyttet til evolusjon.


- Noen av dem, som impulsivitet og mot, er kanskje eldre enn selve menneskeheten, sier Gutiérrez.

Han forklarer at selv om de er egoistiske, bryter regler, er viltre og rebelske er de også modige, uavhengige, og lever spennende og stimulerende liv. Dette tiltrekker mange.

I tillegg kan denne atferden signalisere god fysisk helse ifølge forskerne: At personen har så gode gener og er i så god form at det å leve farlig ikke skader ham.

Menn med tvangsnevroser har ofte langvarige forhold


Menn med tvangsnevroser, men ikke kvinner, hadde også oftere langvarige kjærlighetsforhold.

Men dette er sterkt knyttet til at denne gruppen personer ofte tjener godt. Personer med tvangsnevroser tjente nesten dobbelt så mye som andre deltakere i studien som hadde færre slike trekk.

Fra et Darwinistisk ståsted betyr penger høyere grad av overlevelse, trygghet og gode ressurser for barna. Mennene ansees også som seriøse, trygge og forsiktige.

FOTO: Colourbox

Nevrotiske kvinner har flere langvarige forhold


Studien viste også at nevrotiske kvinner hadde større sjanse for å være i langvarige forhold. De mest nevrotiske kvinnelige deltakerne hadde flere langvarige forhold (34 prosent) og flere barn (73 prosent) enn gjennomsnittet.

- Og det til tross for at de viste sider som vanligvis forbindes med å være ustabil, engstelig og usikker, forteller Gutiérrez.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer