Derfor er det oransje skjerf rundt lyktestolper i dag

1600 skjerf er spredd i hele landet.

Flere har kanskje hastet forbi de oransje skjerfene som på mystisk vis har dukket opp rundt om i landet i dag. Hele 1600 skjerf er plasser i ti av landets byer. Men hvorfor henger de egentlig der?
Det er Kirkens Bymisjon som står bak gesten som markerer starten på juleaksjonen «Gled en som gruer seg til jul». En rekke ansatte og frivillige var oppe grytidlig tirsdag morgen for å plassere ut de hjemmestrikkede skjerfene med påskriften «Til: en som fryser. Fra: Kirkens Bymisjon».

Ikke alle gleder seg til jul

I Oslo alene er 500 skjerf synlig i morgenrushet, blant annet på statuer, landemerker og alle stolper i Karl Johans gate. - Vi ønsker å oppfordre til varme og inkludering i byen, på en tid som er ekstra tung for mange. Skjerfene er et symbol på det Kirkens Bymisjon arbeider for; et varmere samfunn der mennesker opplever omsorg, respekt og rettferdighet, sier generalsekretær Lars Erik Flatø i en pressemelding. I tillegg til å være en gave til noen som fryser, ønsker Kirkens Bymisjon å minne folk på at det bor mange mennesker i byen som ikke gleder seg til jul.

Narkoman bror

I 2012 slapp Madcon Sire som det er, i tilknytning «Gled en som gruer seg til jul»-aksjonen. Tshawe Baqwa åpner opp om forholdet til sin narkomane storebror i låta. - Det har vært tungt å leve med en narkoman bror, det er ikke noe fett i det hele tatt å se et så vakkert menneske falle sammen. For det er det som skjer når du er hekta på heroin, sier Tshawe til VG. Artisten sier til avisa at storebroren var helten hans, helt til han vokste opp og skjønte at han var narkoman. Se Madcons sterke musikkvideo her: