Derfor er 15. mars så viktig i nominasjonskampen

Bernie Sanders må vinne.Med "Super Tuesday" bak seg ser kandidatene mot den neste store datoen i årets nominasjonsvalg, tirsdag 15. mars.

Clinton og Trump har gjort det best så langt i nominasjonskampen, men både Sanders, Cruz og Rubio har gått seirende ut i noen stater, skriver International business Times.

Stater som Florida og Ohio har vist seg å være viktige stater ved tidligere valg, og alt ligger til rette for at de kommer til å være det i år også.

Les også: USA-valget enkelt forklart

Les også: Siste nytt om presidentvalget i USA

Dette er hvorfor primærvalgene 15. mars er så viktige:
 1. Statene som står på spill 15. mars


  For demokratene er det fem primærvalg med 691 delegater på spill i Florida (214 delegater), Illinois (156), Ohio (143), North Carolina (107) og Missouri (71).

  For republikanerne gjelder de samme fem statene, men med 358 delegater å kjempe om, Florida (99 delegater), Illinois (69), Ohio (66), North Carolina (72) og Missouri (52). I tillegg holdes det et lukket "caucus" i samveldet Northern Marianas med sine 9 delegater.

  Les også: Full oversikt over datoer og stater i nominasjonsvalget


 2. Det kan være siste sjanse for å stoppe Donald Trump


  (FOTO: Rick Guy, Reuters / NTB Scanpix)

  Donald Trump leder foreløpig over sine motkandidater i antall delegater, men har med tap i Kansas og Texas vist tegn på svakhet.

  Motstanderne hans øyner håp, men de er avhengige av at Trump taper i Florida, Illinois og Ohia. Vinner han her er det lite som ser ut til å kunne hindre at han blir republikanernes presidentkandidat, skriver The Washington Post.

  Les også: Dette kan bli konsekvensene for Norge og Europa hvis Trump blir president


 3. Sanders må vinne


  (FOTO: Carlos Osorio, Ap / NTB Scanpix)

  Bernie Sanders har riktignok gjort det bra, og vunnet, i noen stater, men primært småstater med få delegater, som Maine og Nebraska.

  Han er nødt til gjøre det bedre i de store statene, og hittil har han tapt med forholdsvis stor margin til Clinton. For øyeblikket har han penger nok til å fortsette valgkampen, men Hillary nærmer seg de 2383 delegatene hun trenger for å kapre nominasjonen, skriver US News.

  Les også: Hvem er Bernie Sanders?


Legg til sol_no på SnapChat