Mistillit mot Lan Marie Berg for andre gang

Derfor blir det mistillit mot Lan Marie Berg

Høyre, Venstre, Senterpartiet, KrF og Rødt går inn for mistillit mot Oslo-byråd Lan Marie Berg.

På dagens pressekonferanse blir det klart om Lan Marie Berg (MDG) må gå av som miljøbyråd. Foto: Vidar Ruud / NTB
På dagens pressekonferanse blir det klart om Lan Marie Berg (MDG) må gå av som miljøbyråd. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble klart på dagen pressekonferanse med Rødts gruppeleder i bystyret Eivor Evenrud.

I går kveld ble det kjent at alle partiene på borgerlig side ikke har tillit til Berg. Og nå er det altså klart at Rødt også stiller seg bak mistilliten.

Bakgrunnen for mistilliten

Bakgrunnen for mistilliten og kravet om at Berg nå må gå er sprekken på fem milliarder kroner for ny vannforsyning, og at Berg ikke informerte bystyret om dette før i mai. Prosjektet som ble vedtatt i november 2019 som skal sikre Oslo rent vann skulle koste 12,5 milliarder kroner, men som byrådet nå tror vil ende på 17,7 milliarder kroner.
At budsjettet ville sprekke var Berg klar over i desember 2020, men uttalte seg på en pressekonferanse i mai at hun ikke ønsket å informere bystyret før alle steiner var snudd. Byrådet har plikt til å informere bystyret i store og alvorlige saker. Som miljø- og samferdselsbyråd er Lan Marie Berg politisk ansvarlig for prosjektet.

Byrådet og Berg mener den store sprekken skyldes markedet og at ting har blitt dyrere.

Mistillit for andre gang

Det er kun et halvt år siden det ble rettet mistillit mot Berg. Den gangen etter at det ble avslørt hundretusenvis av brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune. Rundt 15.000 av bruddene var i etater Berg har ansvaret for. Også den gangen ble hun anklaget for brudd på informasjonsplikten overfor bystyret.

Forrige gang hun hadde mistillitsforslag rettet mot seg stemte både Senterpartiet og Rød mot forslaget, men ifølge Senterpartiets gruppeleder Bjørg Sandkjær er det denne gangen mener de saken er mer alvorlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer