Vis mer

Denne veien skal klokken stilles i påsken

Natt til søndag er det på tide å stille klokka en time fram.

(upublisert) Opprettet

Justervesenet tror mediene er mer opptatt av sommer- og vintertid enn folk flest.


– Det er ikke mange henvendelser fra publikum om sommer- og vintertid, det er stort sett mediene som ringer meg, sier Harald Hauglin, ansvarlig for tid og frekvens hos Justervesenet til NTB.


Klokka 02.00 natt til søndag skal klokka stilles fram en time, og dermed blir den 03.00. Vi mister altså en time av natta.


LES OGSÅ: Dette er forskjellen på AM og PM


Det kan være man sitter på et skjenkested og plutselig oppdager at det er slutt på kvelden. Kanskje er noen litt trøttere søndag morgen enn ellers. Men Justervesenet opplever ikke at skifte til sommertid er noe stort tema for befolkningen generelt.


I Norge er det Helse- og omsorgsdepartementet som administrer sommertiden gjennom «Forskrift om sommertid», selv om det ikke har noen beviste fordeler helsemessig å skru klokka fram eller tilbake. Grunnen til at Norge har sommertid, er rett og slett at det er praktisk, fordi EU har det.Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.