Begravelser under corona:

– Denne statistikken er voldsom, og den gjør sterkt inntrykk

En undersøkelse viser at én av fem nordmenn har måtte droppe begravelser de ville gå i under pandemien.

Én av fem har ikke fått deltatt i begravelser de ønsket å gå i på grunn av koronarestriksjoner, viser en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Én av fem har ikke fått deltatt i begravelser de ønsket å gå i på grunn av koronarestriksjoner, viser en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Undersøkelsen som er gjort av Norstat på vegne av Jølstad begravelsesbyrå, viser at nesten halvparten av befolkningen i Norge ble påvirket av smittevernrestriksjoner i begravelser på en eller annen måte.

Et flertall av de spurte sitter igjen med en følelse av å ikke ha fått tatt tilstrekkelig avskjed med den eller de som gikk bort, ifølge undersøkelsen.

– Koronaåret har satt tydelige spor i en større del av befolkningen enn det man kanskje kunne tenke seg, forteller administrerende direktør Jan Willy Løken i Jølstad begravelsesbyrå.

Samtidig fikk ikke én av fem deltatt i begravelser de ønsket å være i på grunn av restriksjoner, og fire av ti pårørende valgte å utsette eller droppe minnestunden for den avdøde.

– Denne statistikken er voldsom, og den gjør sterkt inntrykk. Dette viser hvor viktig begravelsesritualet er for veldig mange av oss, og hvordan det å ta avskjed på opplevd riktig måte påvirker vår sorgprosess, sier Løken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer