Vis mer

Denne datoen kan du sjekke hvor mye penger du får igjen på skatten

Alle får ikke pengene samtidig.

(upublisert) Opprettet
I år må du være noe mer tålmodig enn i fjor for å finne ut hvordan det går med skatteoppgjøret. I 2016 var skattemeldingen klar 31. mars, men i år er den ikke tilgjengelig før 4. april.

Du må altså vente noen dager ekstra for å se om du får igjen på skatten eller om du er så uheldig å få baksmell.

- Tidligere har det vært ulike datoer avhengig av om du er registrert til å få skattemeldingen på papir eller elektronisk. I år får alle skattemeldingen 4. april og nå åpner de fleste den digitalt i Altinn, sier Merete Bergeland Jebsen, pressesjef i Skatteetaten, til P4.

Nye regler


Nytt år betyr nye skatteregler. En av de tydeligste endringene er at selvangivelsen har byttet navn til «skattemelding for formue og inntekt». Årsaken er at reglene som tidligere lå spredt under flere lover, fra 1. januar ble samlet under skatteforvaltningsloven.

E24 har gått gjennom de viktigste skatteendringene. At skattesatsen på alminnelig inntekt kuttes fra 25 til 24 prosent, er en av endringene de trekker frem som vil ha størst påvirkning på flest nordmenn. Samtidig økes trinnskatten. Den ble innført i fjor og erstatter toppskatten på høye inntekter.

Endringen medfører kutt i fradrag, så folk med store lån kan komme til å merke det på lommeboka.

Når får du pengene?


Fristen å sjekke skattemeldingen og levere endringer er 30. april for lønnstakere og pensjonister. Er du næringsdrivende, har du frem til 31. mai på deg.

Stemmer alt, trenger du ikke levere.

Det er løpende utbetaling av skatteoppgjøret. Første pulje utbetales 21. juni, mens andre kan måtte vente helt til 25. oktober. Leverer du skattemeldingen på papir, kommer pengene på konto tidligst i august.

Du vil motta en varsel i form av e-post eller sms når skatteoppgjøret ditt er klart. Skatteetaten opplyser på sine nettsider, at du får igjen pengene raskere om de har riktig kontonummer. Det kan du kontrollere her.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.