Vis mer

Denne dagen får du skattepengene

De fleste får skattepenggene før sommerferien.

(upublisert) Opprettet
Mange fikk gledelige nyheter da de sjekket selvangivelsen. I år ligger 2,6 millioner av oss an til å få penger igjen på skatten.

De første får skattepengene 22. juni. Neste utbetalingsdato er 3. august, og deretter blir skattepengene utbetalt løpende frem til 12. oktober, skriver Skatteetaten. Du får ikke en konkret dato for når du mottar skattepengene, men du kan få e-post eller sms når skatteoppgjøret ditt er klart.

I fjor fikk 80 prosent skattepengene i juni, opplyser Anette Bjerke, senior kommunikasjons-rådgiver i Skatteetaten, til NRK.

Rundt 800.000 må betale restskatt i år, og om du har råd lønner det seg å betale den allerede nå.

– Du må betale før 31. mai for å unngå renter. Har du ikke gjort endringer i selvangivelsen din står det hvor mye du skylder på siste side under foreløpig beregnet restskatt, forklarer Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, til NRK.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.