Denguefeber har tatt over 1000 liv i Bangladesh

Over 1000 personer har dødd i det verste utbruddet av denguefeber noen gang i Bangladesh.

En syk gutt får behandlingen for denguefeber ved en klinikk i Dhaka i Bangladesh. Foto: Mahmud Hossain Opu / AP / NTB
En syk gutt får behandlingen for denguefeber ved en klinikk i Dhaka i Bangladesh. Foto: Mahmud Hossain Opu / AP / NTB Vis mer
Publisert

Helsedirektorat offentliggjorde søndag kveld de siste tallene. De viser at 1006 personer har mistet livet så langt i år, mens over 200.000 er bekreftet smittet.

Direktoratets tidligere sjef, Be-Nazir Ahmed, sier til nyhetsbyrået AFP at tallet for 2023 er høyere enn alle årene fra år 2000 og framover lagt sammen. Det var i 2000 Bangladesh oppdaget sitt første tilfelle av denguefeber, en alvorlig sykdom som spres av visse typer mygg.

– Dette er en svært alvorlig helsesituasjonen, både for Bangladesh og resten av verden, sa Ahmed.

Lederen for Verdens helseorganisasjon, Tedros Adhanom Ghebreyesus, sa i forrige måned at utbruddet betyr en veldig belastning for helsevesenet i landet.

Denguefeber er en tropisk sykdom som medfører feber, hodepine, kvalme, oppkast, muskelsmerter og i de verste tilfellene, blødninger som kan medføre død.

WHO frykter at sykdommer som spres av insekter, vil få en oppblomstring som følge av klimaendringene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer