Den store hjemreisedagen: - Mange har nok holdt igjen

På påskens siste feriedag er det mange nordmenn som setter seg i bilen på vei hjem. Vegtrafikksentralen forventer bra trykk på veiene utover dagen.

Biler i tett trafikk på E16 ved Sundvollen 1. påskedag. Veitrafikksentralen forventer trafikk utover mandagen, og ber bilistene smøre seg med tålmodighet på vei hjem. Foto: Torstein Bøe / NTB
Biler i tett trafikk på E16 ved Sundvollen 1. påskedag. Veitrafikksentralen forventer trafikk utover mandagen, og ber bilistene smøre seg med tålmodighet på vei hjem. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Årets påskeferie er over. Mandag setter solbrune nordmenn seg i bilen på vei hjem fra hytta eller familiebesøk. Det fører ofte til milelange køer og forsinkelser på norske veier, men tidlig mandag ettermiddag var det ikke registrert noen store utfordringer hos veitrafikksentralene.

– Det er ikke tegn til kø på noen av de mest utsatte strekene. Mange har nok holdt igjen til i dag, så vi følger med. Det blir spennende å se hvordan trafikkbilde blir, sier trafikkoperatør Trude Lindstad ved Veitrafikksentralen region øst til NTB.

Strålende sol fra blå himmel mange steder gjør at Statens vegvesen forventer å se en del trafikk i dag. Linstad tror det drar seg til utover dagen.

– Da har nok de fleste fått spist frokost og pakket ned. Det er ikke lett å spå når det skjer, men bilistene bør være forberedt på trafikk utover dagen i dag, konstaterer hun.

Her kan det bli kø:

Trafikkoperatøren peker på flere strekninger hvor det tradisjonelt bruker å bli kø og forsinkelser som følge av påsketrafikken.

* E6 fra Hafjell ned mot Lillehammer og Mjøsbrua.

* E6 fra Gardermoen og ned mot Skedsmokorset: Her var det en del forsinkelser søndag 1. påskedag som følge av et trafikkuhell.

* Området ved Hønefoss og inn mot Sandvika: Spesielt hvor E16 og riksvei 7 møtes.

* Området rundt Elverum: Spesielt riksvei 25 fra Trysil og riksvei 3 sørover mot Brenniroa.

* E16 mellom Voss og Bergen: Ved Dalseidtunnelen var det store forsinkelser søndag som følge av et trafikkuhell.

– Folk har vært flinke

1. og 2. påskedag i fjor var det 58 biler som ble fikk skader ved påkjørsel bakfra i påskekø, ifølge tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. Så langt har nordmenn vært flinke denne påsken, ifølge Lindstad.

– Vi hadde et trafikkuhell mellom Gardermoen og Kløfta i går, men ellers har det gått fint for seg. Folk har vært flinke til å ta hensyn og kjøre fornuftig, sier Lindstad.

Uansett hvor man befinner seg i landet, bes bilistene om å kjøre fornuftig, holde avstand i køen og ikke stresse på veien hjem fra påskeferie.

– Kjør pent og forsiktig. Unngå uvettige forbikjøringer, advarer Lindstad.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer