Det tyske luftskipet Hindenburg styrter i flammer på den amerikanske marinebasen Lakehurst i New Jersey den 6. mai 1937. Den siste av de 62 overlevende, 90 år gamle Werner Gustav Doehner, er død. Foto: Murray Becker / AP / NTB scanpix
Det tyske luftskipet Hindenburg styrter i flammer på den amerikanske marinebasen Lakehurst i New Jersey den 6. mai 1937. Den siste av de 62 overlevende, 90 år gamle Werner Gustav Doehner, er død. Foto: Murray Becker / AP / NTB scanpix Vis mer

Den siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død

Den siste gjenlevende fra ulykken med luftskipet Hindenburg, er død.

Publisert

Werner Gustav Doehner var åtte år gammel da passasjerluftskipet tok fyr og styrtet i Lakehurst i New Jersey 6. mai 1937. Han fikk omfattende brannskader på armer og bein og i ansiktet, før moren hans greide å kaste ham og broren ut av infernoet.

90-åringen døde på sykehus i Laconia i New Hampshire og ble bisatt fredag. Han var den siste gjenlevende av de 62 som overlevde ulykken. Hans far, søster og 34 andre mistet livet i brannen.

Før 80-årsdagen for ulykken i 2017, fortalte Doehner om turen med luftskipet fra Frankfurt til marinebasen Lakehurst. Familien fra Tyskland var på vei til Mexico by, der faren jobbet i et legemiddelselskap.

Faren filmet basen med kameraet sitt fra luftskipets spisesal, før han gikk tilbake til lugaren. Det var siste gang Doehner så ham.

Da Hindenburg ankom fortøyningsmasta, begynte flammer å blafre på toppen av luftskipet, som var fylt med hydrogen.

– Plutselig sto lufta i brann, fortalte Doehner.

– Vi var nær vinduet, og min mor tok tak i broren min og kastet ham ut. Hun tok tak i meg, men falt bakover før hun fikk kastet meg ut også, sier han. Søsteren ble imidlertid for tung.

– Da luftskipet nesten var på bakken bestemte hun seg for å komme seg ut, sier han. Moren brakk hofta i fallet.

En hydrogenlekkasje var årsaken til ulykken, som markerte slutten på bruken av den brennbare gassen i luftskip.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.