Den israelske hæren kunngjør at den er forberedt på en koordinert offensiv på Gazastripen

Den israelske hæren kunngjør lørdag at den har forberedt en koordinert offensiv mot Gazastripen med fly- bakke og marinestyrker.

Israelsk artillerivogn skyter fra det sørlige Israel mot Gaza lørdag. Foto :Maya Alerruzzo / AP / NTB
Israelsk artillerivogn skyter fra det sørlige Israel mot Gaza lørdag. Foto :Maya Alerruzzo / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er uklart når den omfattende offensiven vil begynne.

I en uttalelse på sine nettsider lørdag kveld sier hæren (IDF) at den «forbereder seg på å iverksette et bredt spekter med offensive operative planer»

IDF sier styrker utplassert i hele landet øker sin operasjonelle beredskap til de neste fasene av krigen, «med vekt på betydelige bakkeoperasjoner».

Det israelske militæret har gitt 1,1 millioner innbyggere nord på Gazastripen tidsfrister til å reise sørover. Den siste fristen løp ut lørdag klokken 15 norsk tid, og hjelpeorganisasjoner har sagt at det er umulig å tvinge så mange sivile til å flykte mens krigen herjer.

Israels statsminister besøkte tidligere lørdag soldater nær Gaza. Siden Hamas-angrepet på Israel 7. oktober har Israel utført over 6000 luftangrep mot mål på Gazastripen.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer