Den danske regjeringen vil innføre krav om coronapass

Den danske regjeringen vil innføre krav om coronapass i en rekke sammenhenger og igjen erklære covid-19 for en samfunnskritisk sykdom.

Foto: NTB.
Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser statsminister Mette Frederiksen på en pressekonferanse mandag. I tråd med regjeringens forslag skal vaksinepass kreves blant annet på innendørs serveringssteder, nattklubber og større konserter, sammenhenger der folk samles tett.

Frederiksen oppfordrer samtidig dem som ennå ikke har vaksinert seg, om å gjøre det.

Det er den danske Epidemikommissionen som har foreslått kravet om coronapass. Det viser at bæreren enten er vaksinert, eller nylig har hatt covid-19 og dermed er immun mot viruset. Saken skal nå behandles i Folketinget.

Tiltaket forutsetter at covid-19 igjen erklæres som en såkalt samfunnskritisk sykdom.

Smitten har økt kraftig de siste ukene i Danmark, og antall innlagte på sykehus er tredoblet på en måned. Det skjer etter at landet den 10. september opphevet siste rest av coronatiltak.

303 mennesker er mandag innlagt på danske sykehus med covid-19. Det er 21 flere enn dagen før og det høyeste tallet siden 15. februar. Siste døgn er det registrert 2.294 smittetilfeller, og det er femte dag på rad med fler enn 2.000 smittetilfeller.

– Helsemyndighetene venter at smitten vil stige i tiden som kommer. Det vil øke belastningen på sykehusene, sier den danske statsministeren.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer