Gisseldramaet i Stavanger

Den avdøde er siktet

Ble skutt og drept av politiet.

En person er død etter en alvorlig hendelse ved Eiganestunnelen i Stavanger søndag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB
En person er død etter en alvorlig hendelse ved Eiganestunnelen i Stavanger søndag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

En mann i 40-årene ble skutt og drept av politiet etter at han tok en bilfører som gissel i Stavanger søndag kveld. Avdøde har nå status som siktet i saken.

– Endring i status henger sammen med at det er besluttet beslag av hans telefon. Kripos og Spesialenheten har tatt beslag av avdødes telefon i saken de etterforsker. Vi har vurdert at innholdet på den mobile enheten også kan ha betydning som bevis i våre saker, sier politiadvokat Emilie Netteland i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Avdødes status i de andre sakene som etterforskes, er uendret.

Det var søndag kveld at en mann ble skutt og drept av politiet utenfor Eiganestunnelen etter at han tok en bilfører som gissel. Gisselsituasjonen fant sted etter en trafikkulykke i Randaberg kort tid tidligere.

Ettersom politiet avfyrte skudd og en mann ble drept, er det Spesialenheten for politisaker som etterforsker skuddvekslingen. To tjenestepersoner har status som mistenkte etter at de skjøt.

Sørvest politidistrikt har ansvaret for å etterforske resten av hendelsesforløpet.

Politiet skriver i pressemeldingen at de har gjennomført en omfattende etterforskning de siste dagene, med flere undersøkelser ved ulykkesstedet, samt avhør av flere vitner.

De fornærmede i saken, to menn i 20- og 40-årene, har bedt om bistandsadvokat, opplyser politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer