Flere demonstrerte

Demonstrasjon mot en tredje rullebane på Gardermoen

70 personer demonstrerte mot Avinors planer om en tredje rullebane på Oslo Lufthavn. Området rundt flyplassen består av viktig matjord, mener Greenpeace.

Protest mot utbyggingen av tredje rullebane på Oslo Lufthavn. Demonstrasjonen var del av Gardermoen Klimacamp som denne uka ble arrangert på Elstad gård, som ligger i nabolaget til flyplassen. Foto: Greenpeace / NTB scanpix
Protest mot utbyggingen av tredje rullebane på Oslo Lufthavn. Demonstrasjonen var del av Gardermoen Klimacamp som denne uka ble arrangert på Elstad gård, som ligger i nabolaget til flyplassen. Foto: Greenpeace / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Demonstrasjonen startet med en marsj fra Elstad Gård på Mogreina i Ullensaker kommune, der Greenpeace har arrangert Gardermoen klimacamp denne uken. Leiren er en markering mot å bygge ut en tredje rullebane på Oslo Lufthavn.

Greenpeace mener områdene rundt flyplassen består av viktig matjord og unik natur, og at denne nå står i fare for å bli nedbygd.

– I tillegg vil en slik rullebane vil føre til mange flere flyavganger hver dag, som betyr en stor økning i klimagassutslipp, uttaler Greenpeace.

Det ble holdt appeller fra leder Bjørn Berg i interesseorganisasjonen Nei til tredje Rullebane, Hilja Løvvik fra Oslo Natur og Ungdom, Anna Johansson fra svenske Flyglarm Arlanda og Åsne Mjelde Refsum fra Øvre Romerike Natur og Ungdom.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer