Demonstranter sperret vei i Oslo

Demonstranter satt seg i veibanen og hindret trafikken på E18s avkjøringsvei til Bygdøylokket i retning Oslo, før de ble fjernet av politiet.

Publisert
Sist oppdatert

Aksjonen varte i om lag en halvtime tirsdag morgen. Klokken 8.30 melder Vegtrafikksentralen øst at demonstrantene er fjernet av politiet.

Operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt sa tidligere tirsdag morgen til VG at demonstrantene risikerer å få en reaksjon i ettertid.

Stopp Oljeletinga-kampanjen opplyser i en pressemelding til NTB at det er støttespillere av dem som blokkerte motorveien. Aktivistenes krav er at regjeringen erklærer umiddelbar stans i all videre oljeleting og legger fram en plan for rettferdig omstilling for dagens oljearbeidere.

– De mener kampanjens krav er åpenbare første steg i en nødvendig omstilling. De syns ikke det er komfortabelt å forstyrre andre på vei til jobben, men ser at situasjonen er katastrofal og møtes ikke på langt nær med det alvoret som er nødvendig, skriver Stopp Oljeletinga-kampanjens pressekontakt Emilie Røine Østebø i pressemeldingen.

Aktivistene har gjennomført lignende aksjoner i Trondheim.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer