Demonstranter i Israel forsøker å hindre at Gaza får nødhjelp

Israelske demonstranter har på nytt samlet seg ved grenseovergangen Kerem Shalom i et forsøk på å hindre at lastebiler med nødhjelp kjører inn på Gazastripen.

Israelske demonstranter har gjentatte ganger forsøkt å hindre lastebiler med nødhjelp å kjøre inn på Gazastripen. Dette bildet ble tatt ved grenseovergangen Kerem Shalom i forrige uke. Foto: AP / NTB
Israelske demonstranter har gjentatte ganger forsøkt å hindre lastebiler med nødhjelp å kjøre inn på Gazastripen. Dette bildet ble tatt ved grenseovergangen Kerem Shalom i forrige uke. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Videoer i sosiale medier viser ifølge Al Jazeera demonstranter med israelske flagg som tirsdag omringet lastebiler ved grensa.

Sterkt høyreorienterte demonstranter har gjentatte ganger tidligere tatt seg helt fram til grenseovergangen, til tross for at den israelske hæren har erklært området som en lukket militærsone.

Søndag forsøkte en gruppe demonstranter også å hindre lossing av nødhjelp fra et skip som lå til kai i den israelske havnebyen Ashdod.

Dagen etter ble en lastebilkolonne med nødhjelp fra FN angrepet av israelske marinefartøy mens de sto og ventet på å kjøre inn på Gazastripen, ifølge FN.

(©NTB)

Mer om