Demonstranter har satt fyr på politistasjon i Minneapolis

En politistasjon i Minneapolis ble påtent da demonstranter tok seg inn i bygningen. Opptøyene skjer etter at en etter at en mann døde under en pågripelse.

Opptøyene i Minneapolis fortsatte natt til fredag og en av politistasjonene i byen ble okkupert og påtent av demonstranter. Foto: AP / NTB scanpix
Opptøyene i Minneapolis fortsatte natt til fredag og en av politistasjonene i byen ble okkupert og påtent av demonstranter. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Video fra stedet viser at demonstranter tar seg inn i politistasjonen mens brannalarmen hylet og sprinkleranlegget spruter ut vann.

Store politistyrker forsøker å gjenopprette ro i Minneapolis, og guvernøren har tilkalt Nasjonalgarden. Foto: AP / NTB scanpix
Store politistyrker forsøker å gjenopprette ro i Minneapolis, og guvernøren har tilkalt Nasjonalgarden. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

En talsmann for politiet bekrefter at bygningen ble evakuert i 22-tiden torsdag kveld «av hensyn til sikkerheten til vårt personell».

Politiet ligger i nabolaget der 46-åringen George Floyd døde etter at en politimann holdt ham i bakken med et kne mot halsen i flere minutter under en pågripelse.

Tragedie

Det er tredje natt på rad at demonstrantene går løs på politibiler, bygninger og butikker. Byens ordfører Jacob Frey ber om ro.

– Vær så snill, Minneapolis. Vi kan ikke la en tragedie forårsake mer tragedie, tvitret han.

Guvernøren i Minnesota, Tim Walz, har erklært unntakstilstand, satt inn om lag 200 ekstra politifolk og kalt inn nasjonalgarden for å bidra til ro og orden.

Sist gang nasjonalgarden i Minnesota ble satt inn for å håndtere opptøyer var i 2008.

– Ikke kom hit

Byen har stengt trikkelinjene og planlegger å stanse alle bussavganger av hensyn til sikkerheten til de ansatte, heter det i en uttalelse.

Flere nabolag er hardt rammet, og politiet har rykket ut til meldinger om ødeleggelser og opptøyer. Også i nabobyen St. Paul er butikker i sentrum plyndret og politibiler angrepet med stein og flasker, opplyser politiet.

– Vennligst hold dere hjemme. Ikke kom hit for å demonstrere. Fokuser på George Floyd, på bevegelsen vår, på å hindre at dette skjer igjen. Vi kan stå sammen i den kampen, tvitret ordfører Melvin Carter i St. Paul.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer