Doral-anlegget eid av Trump-familien er stedet hvor G7-toppmøtet skal arrangeres i juni neste år. Foto: AP / NTB scanpix
Doral-anlegget eid av Trump-familien er stedet hvor G7-toppmøtet skal arrangeres i juni neste år. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Donald Trump

Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb

USAs president Donald Trump vil holde neste års G7-møte på sin private golfklubb i Miami. Demokrater har lagt fram et lovforslag som kan stoppe planene.

Publisert

Lovforslaget kalt «Trump's heist undermines the G-7 act» går ut på at dersom det blir vedtatt, kan alle midler som skal brukes på møtet, bli stoppet.

Dersom det blir vedtatt, vil Det hvite hus også bli tvunget til å levere over alle relevante dokumenter om hvordan Trump-administrasjonen kom fram til at presidentens private golfanlegg var det beste valget.

– Utsiktene om at Trump-administrasjonen ville tilsidesette grunnloven for å fylle presidentens lommer ved å holde det kommende G7-toppmøtet og reklamere for presidentens vaklende eiendommer, er svært urovekkende, sier demokraten Bennie Thompson i Representantenes hus.

Det er ventet at forslaget vil få flertall i Representantenes hus, der demokratene har flertall, men ikke i Senatet, der republikanerne er i majoritet.

Beslutningen om å holde G7-toppmøtet på Trumps Doral-anlegg i Miami 10.–12. juni har fått kritikk, særlig i lys av at kunngjøringen kommer i en tid der Trump anklager sin demokratiske rival Joe Bidens familie for å ha hatt personlig vinning av den tidligere visepresidentens politiske embete.

Golfklubben Trump National Doral Miami er Trump-familiens mest innbringende eiendom, ifølge The New York Times. Men eiendommen går derimot i økonomisk motbakke. I mai meldte avisen at stedets netto driftsinntekter hadde falt med 69 prosent på to år.

Ifølge fungerende stabssjef Mick Mulvaney var det en viktig årsak i valg av lokaler at alle de utenlandske delegasjonene og pressen kunne bo på samme sted.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.