Innbyggere evakueres i byen Midland, som har rundt 42.000 innbyggere. Foto: Reuters
Innbyggere evakueres i byen Midland, som har rundt 42.000 innbyggere. Foto: Reuters Vis mer

Demningsbrudd i Michigan – storflom ventet i Midland

Guvernøren i Michigan har erklært unntakstilstand etter et demningsbrudd i området. Innbyggere evakueres i byen Midland, som har rundt 42.000 innbyggere.

Publisert

Kriseerklæringen gjelder for hele Midland fylke, etter at demningene Edenville og Sanford brast.

– Hvis du ikke har evakuert området, så gjør det nå, og kom deg i sikkerhet, sier guvernør Gretchen Whitmer i en uttalelse som er lagt ut på nett.

Whitmer advarer om at byområdet i Midland kan bli oversvømt av ni fot vann, tilsvarende drøyt 2,7 meter, skriver Detroit Free Press.

– Dette er ulikt alt vi har sett tidligere i Midland fylke. Har du familie eller noen nære som bor i et annet område av delstaten, dra dit nå, er hennes oppfordring.

Ifølge guvernøren er den amerikanske nasjonalgarden allerede på plass og helikoptre forsøker å finne den enkleste og tryggeste måten å evakuere folk.

Det er åpnet evakueringssentre på skoler i området.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.