Delte ut premier til unge utøvere – fikk økt suspensjonen med ett år

Den russiske OL-gullvinneren Andrej Silnov brøt regelverket på bisart vis under et arrangement i 2021. Det får han nå svi for.

Andrej Silnov har fått beholde OL-gullet fra Beijing selv om han ble dopingtatt i 2021. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / NTB
Andrej Silnov har fått beholde OL-gullet fra Beijing selv om han ble dopingtatt i 2021. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / NTB Vis mer
Publisert

Den tidligere høydehopperen Silnov er utestengt fra all idrett i fire år etter å ha blitt dømt for dopingbruk i april for to år siden. Tirsdag opplyser Friidrettens integritetsenhet (AIU) at straffen hans er forlenget med ett år.

Bakgrunnen for den økte straffen er av det spesielle slaget. Silnov har nemlig brutt betingelsene for utestengelsen ved å være til stede på et friidrettsarrangement i august 2021. Der stilte han opp for å dele ut premier til unge utøvere, skriver AIU.

Beviset for at Silnov var til stede på det nevnte arrangementet er et bilde som ble publisert på Instagram dagen etter.

– Arrangementet fant sted mens høydehopperen allerede var utestengt for et brudd på antidopingreglene, en utestengelse han anket til CAS (Idrettens voldgiftsrett), skriver AIU videre.

Silnov vant OL-gull i høyde i Beijing i 2008. Han var en av flere russiske idrettsutøvere som havnet i dopinggarnet da gamle prøver ble retestet fra 2016 og utover.

Høydehopperens resultater fra 2013 og framover ble annullert som følge av dopingdommen. Silnov, som nå er blitt 38 år, må sone utestengelse fram til 7. april 2026.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer