Deler nytt julebilde - uten Mette-Marit

Kongeparet tilbringer tradisjonen tro julen på Kongsseteren i Oslo. Kronprinsfamilien samles i Uvdal for å feire julen der.

Det årlige julefotografiet av kongefamilien tatt på Kongsseteren i Holmenkollen. Kong Harald og dronning Sonja sammen med kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus. Kronprinsesse Mette-Marit var fraværende på grunn av koronasmitte. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Det årlige julefotografiet av kongefamilien tatt på Kongsseteren i Holmenkollen. Kong Harald og dronning Sonja sammen med kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus. Kronprinsesse Mette-Marit var fraværende på grunn av koronasmitte. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

Det opplyser Slottet til NTB.

Kongsseteren, hvor kongeparet feirer julen, ligger i Holmenkollen i Oslo. I sin tid var det en kroningsgave til kong Haakon og dronning Maud.

Bygget er tegnet av arkitekt Kristian Biong og er en tømmerbygning i to etasjer, inspirert av norsk bondebebyggelse med motiver fra stabburet og bondestuen. Tømmerveggene er synlige innvendig i huset, og interiørene er rikt dekorert med malte dekorasjoner og treutskjæringer.

Som vanlig vil kongeparet også være til stede under gudstjenesten i Holmenkollen kapell 1. juledag.

Kronprinsfamilien vil feire julen på hytta i Fjellsnaret i Nore og Uvdal som kronprinsparet kjøpte i 2007. Vanligvis tilbringer de også julaften og deler av juledagene på Kongsseteren.

Den norske kongefamilien har røtter fra både Norge, Sverige, Danmark og England. I løpet av julehøytiden spiser de derfor retter fra alle de fire landene, men ikke alt på samme dag.

Onsdag denne uken inviterte kronprinsparet frivillige fra ideelle organisasjoner i Oslo til førjulsgudstjeneste i Slottskapellet. Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus deltok også. Tidligere samme dag ble det kjent at Mette-Marit har blitt syk med covid-19.

(©NTB)