Deler av Nybyen på Svalbard evakueres på grunn av snøskredfare

Deler av Nybyen på Svalbard blir evakuert på grunn av snøskredfare. Det blir oppholds- og ferdselsforbud i området.

Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Sysselmesteren.

Det er bygningene på oversiden av veien i Nybyen som evakueres. Evakueringen må være gjennomført innen klokken 17 i ettermiddag.

– Ferdsels- og oppholdsforbudet i Nybyen innebærer blant annet at scooterløypa på oversiden av veien er stengt, opplyser Sysselmesteren.

Det kan blant annet være fare for skavel-nedfall som kan utløse større skrev som kan nå bygningene som ligger på østsiden av veien i Nybyen.

Det er sterk sørøstlig vind og snø mandag kveld og natt, som dreier til sørvest. Det er blåst inn en god del snø i vestvendte lesider under Gruvefjellet i løpet av søndagen, og vind og nedbør mandag vil føre til en stor pålasing blant annet i renner under Gruvegjellet.

– Værprognosene er usikre, og Sysselmesteren vil sammen med Longyearbyen lokalstyre og Norges Geotekniske Institutt (NGI) følge utviklingen løpende, opplyser assisterende sysselmester Sølvi Elvedahl i en pressemelding.

Det vil bli gjort en ny vurdering innen klokken 13 tirsdag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer