Deler av Australias tredje største by står under vann

Deler av Australias tredje største by Brisbane står under vann etter intenst regnvær i helgen. Sju mennesker er døde og titusener evakuert.

Folk brukte mandag båter for å ta seg fram gjennom oversvømmelsene i Lismore sør for Brisbane. Foto: Jason O'Brien / AAP Image via AP / NTB
Folk brukte mandag båter for å ta seg fram gjennom oversvømmelsene i Lismore sør for Brisbane. Foto: Jason O'Brien / AAP Image via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Oversvømmelsene i Brisbane og områdene rundt er de verste siden 2011 da byen med 2,6 millioner innbyggere sto under vann i det som ble omtalt som en hundreårsflom.

43.000 innbyggerne i byen Lismore sør for Brisbane fikk mandag ordre om å evakuere. I byen hadde folk klatret opp på hustak for å slippe unna vannmassene.

Til sammen sju mennesker har så langt mistet livet i oversvømmelsene som er utløst av kraftig regnvær gjennom helgen i delstaten Queensland.

Regnværet begynte å roe seg litt i Brisbane mandag, men myndighetene regner med at konsekvensene vil fortsette også i dagene som kommer, mens regnet fortsetter å flytte seg sørover landets østkyst.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer