– De vil gjøre folkemord til noe som bare utspiller seg i bakgrunnen

President Volodymyr Zelenskyj sier verden ennå ikke er samlet nok i fordømmelsen av Russlands krigsforbrytelser i Ukraina.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under en pressekonferanse med statsminister Jonas Gahr Støre i Mariinskyi-palasset i Kyiv i august. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under en pressekonferanse med statsminister Jonas Gahr Støre i Mariinskyi-palasset i Kyiv i august. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB Vis mer
Publisert

Zelenskyjs uttalelse kom i en videotale han holdt for nederlandske studenter i Haag, melder nyhetsbyrået ANP tirsdag.

Der beskyldte han Russland for å forsøke å normalisere krigsforbrytelser.

– De vil gjøre folkemord til noe som bare utspiller seg i bakgrunnen. De vil fryse krigen og gjøre sjokkerende hendelser til noe vanlig, sa den ukrainske presidenten.

Ukraina har kommet med sterk kritikk av slutterklæringen etter G20-møtet i India forrige helg. Der fordømmes ikke Russland for invasjonen av Ukraina i full skala i 2022. Erklæringen fastholder imidlertid prinsippet om at ingen land kan bruke makt for å utvide sitt territorium.

Etter møtet sa myndighetene i Kyiv at G20-landene burde ha rettet en samlet oppfordring til Moskva om å avslutte invasjonen og okkupasjonen umiddelbart.

Zelenskyj roste tirsdag den nederlandske støtten til Ukraina.

– Deres deltakelse hjelper oss å bringe verden sammen om felles verdier, sa den ukrainske presidenten.

Nederland er blant landene som har gitt militær støtte til Kyiv, og har blant annet lovet å overføre F-16-fly til landet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer