De verste sjåførene i Europa

Mens bilførere flest i Europa sier de er blitt tryggere og høfligere det siste året, gjelder ikke det for franske og greske sjåfører.

Franske bilførere er Europas mest uhøflige, ifølge en spørreundersøkelse om oppførsel i trafikken. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
Franske bilførere er Europas mest uhøflige, ifølge en spørreundersøkelse om oppførsel i trafikken. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I en spørreundersøkelse i elleve europeiske land sier bilførerne selv at de er blitt mindre innstilt på å skjelle ut andre, bruke hornet, passere på høyre side eller ligge for nær bilen foran.

Undersøkelsen viser likevel at 47 prosent av greske bilførere ligger for nær bilen foran, mens 70 prosent av franske sjåfører lar sinnet gå ut over andre på veien.

Spanjolene er de som mest bruker hornet (66 prosent), ifølge undersøkelsen som er gjort av IPSOS-instituttet for Vinci Autoroutes.

Grekerne er farligst

De farligste bilførerne er grekerne, mens britene er de mest forsiktige.

Rundt 88 prosent av bilførere i Europa innrømmer at de av og til kjører fortere enn fartsgrensa, noe som er en nedgang på 1 prosentpoeng, mens 61 prosent innrømmer at de ikke holder trygg avstand.

Svenskene er de som er mest troende til å kjøre for fort eller ta blikket bort fra veien, mens nederlenderne oftest passerer på høyre side i filen som er ment for langsommere trafikk.

Mobilbruk øker

På den positive siden er det en økning på bare to av 14 målte typer av farlig kjøring – nemlig å prate på mobilen og å stille inn GPS-en mens man kjører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer