Gharahkhani om Iran:

- De som er på vei til Norge blir fortalt at jeg ikke bør blande meg

Stortingspresident Masud Gharahkhani reagerer på at iranere på vei til Norge blir utsatt for press på grunn av hans innblanding i demonstrasjonene mot regimet.

Iran liker ikke at stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) blander seg i demonstrasjonene i landet. Foto: Hanna Johre / NTB
Iran liker ikke at stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) blander seg i demonstrasjonene i landet. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fikk i dag høre at det iranske regimet tar enkelte til side på flyplassen i Teheran. De som er på vei til Norge blir fortalt at jeg ikke bør blande meg i landets indre anliggende. De blir advart, skriver Gharahkhani i et Facebook-innlegg.

Siden det oppsto store protester i Iran for drøyt en måned siden, har Gharahkhani uttrykt sin støtte til iranere og særlig iranske kvinner gjentatte ganger. Han er selv født i landet og kom til Norge som flyktning i 1987.

– Til det iranske regimet vil jeg si følgende: De unge som nå kjemper for frihet og demokrati mot regimets brutalitet har min støtte. Jeg er heldig som bor i verdens fremste demokrati: Mitt land Norge! De unge vil seire i sin kamp for frihet og demokrati. Kampen fortsetter, skriver han.

Over store deler av Iran har det vært protester etter at en ung kvinne døde i politiets varetekt i midten av september. Hun var blitt pågrepet av moralpolitiet for brudd på reglene for hvordan iranske kvinner skal kle seg. Svært mange demonstranter skal være drept.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer