De siste bildene tatt for få dager siden

Dronning Elizabeth var svekket, men i godt humør, sier fotografen som tok de siste bildene av den britiske monarken.

Sammenlignet med i sommer var dronning Elizabeth var tydelig svekket, men bød på mange smil da hun tok imot påtroppende statsminister Liz Truss på Balmoral, sier fotograf Jane Barlow. To dager senere døde den 96 år gamle monarken. Foto: Jane Barlow / PA / AP / NTB.
Sammenlignet med i sommer var dronning Elizabeth var tydelig svekket, men bød på mange smil da hun tok imot påtroppende statsminister Liz Truss på Balmoral, sier fotograf Jane Barlow. To dager senere døde den 96 år gamle monarken. Foto: Jane Barlow / PA / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Jane Barlow fra nyhetsbyrået PA ble sendt til Balmoral for å fotografere dronningen da hun tirsdag tok imot Liz Truss i audiens og ga henne oppdraget med å danne regjering som Storbritannias nye statsminister.

Mens de ventet på den nyvalgte lederen for Det konservative partiet, benyttet Barlow anledningen til å ta noen portretter av den 96 år gamle monarken. De snakket også om været, som seg hør og bør når briter møtes.

– Hun smilte til meg, og hun tok imot Truss med et stort smil, forteller Barlow. Hun sier hun har fått mange tilbakemeldinger på bildet, som ble det siste offisielle av Elizabeth.

– Det er en ære og et privilegium å ha tatt det bildet. Det gjelder mange av oppdragene våre, sier fotografen.

– Jeg var der for å ta bildet av møtet hennes med den nye statsministeren, men for meg er det bildet av dronningen alene som er det beste. Og det har selvfølgelig blitt mye mer betydningsfullt i ettertid, sier Barlow.

– Hun så betydelig svakere ut enn da jeg fotograferte henne i sommer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer