Vis mer

De har alle havnet i navnknipe på grunn av IS

Rugbylaget ISIS Devils nekter å bytte navn.

(upublisert) Opprettet


Terrorgruppen IS/ISIL går under flere navn, og det finnes flere grunner til hvorfor mange ikke ønsker å benytte det mest brukte: ISIS.

Les også: Dette er grunnen til at PST nå kaller IS for «Daesh»

Hva man velger å kalle terroristene er ikke høyest på listen av viktige ting, men for noen har navnet skapt mer problemer enn hva man skulle ønske.

SOL har samlet noen av dem
 1. Rugby-klubben ISIS Devils nekter å bytte navn


  Kunne ikke laste instagram  Plakaten i butikkvinduet er fra det australske tettstedet South-Isis, og er ment som støtte for det lokale laget før en kamp.

  Den australske rugbyklubben har fått massiv oppmerksomhet den siste tiden på grunn av det litt uheldige navnet.

  – Nykommere kan stjele navnet vårt, men vi kommer ikke til å forandre oss uansett. Om noen måneder eksisterer de forhåpentligvis ikke lenger, sier Kevin Grant, talsmann for klubben til The Guardian.


 2. Sjokolade-produsenten heter nå noe annet


  (FOTO: Francois Lenoir / Reuters / NTB scanpix)

  Sjokoladeprodusenten fra Belgia byttet navn til ISIS i 2013, men endret navn igjen allerede ett år etter.

  - Hadde vi visst at det var en terrororganisasjon med samme navn, hadde vi aldri gjort det, sier Desiree Libeert, markedssjefen i ISIS til Reuters.

  Firmaet heter i dag Libeert, som er som er etternavnet til bedriftens eier.


 3.  Skjønnhetssalongen mistet mange kunder


  Kunne ikke laste instagram  ISIS Nails på Queens i New York opplevde et inntektsfall på 30 prosent, ifølge eieren Charlene Tse. I 2015 fikk hun nok og byttet navn til Bess Nails and Spa.

  - Før vi byttet navn, kom mange for å ta bilder av salongen. Flere skjelte meg ut og ropte "du eier ingen skam! Vet du ikke hva de gjør?", sa Tse til New York Post i mai.


 4. Animerte spioner ble nødt til å bytte jobb


  Kunne ikke laste instagram  Den populære animasjonserien Archer er nå i sin sjette sesong, og handler om en spion som jobber for International Secret Intelligence Service (ISIS).

  På slutten av sesong fem så serieskaperen og TV-selskapet FX seg nødt til å gjøre grep for å unngå den uheldige koblingen med terrogruppen, meldte The Verge.

  Agenten Sterling Archer jobber nå for CIA.


 5. Endret navn av hensyn til innvandrerene de vil hjelpe


  Kunne ikke laste instagram  En organisasjon i Canada som jobber med tilrettelegging og støtte til innvandrere i delstaten Nova Scotia så seg nødt til å bytte navn for ett år siden.

  De het tidligere Immigrant Settlement & Integration Services agency, men var oppmerksom på terrorgruppens fremvekst og valgte å endre navn til Immigrant Services Association of Nova Scotia (ISANS).

  Hovedgrunnen var at mange innvandrere som kommer til Canada er fra Syria og Irak, land der terrorgruppen har en stor og tydelig tilstedeværelse.


 6. Fall i konsertbooking førte til at bandet byttet navn
   

  Det fransk-kanadiske sofrockbandet Isis Child byttet navn til Angel's Whisper etter at de ikke lenger ble booket til konserter og ved søk på bandnavnet dukket det kun opp nettsider som forklarte hvordan man skulle slutte seg til terrorgruppen ISIS.

  - Vi hadde navnet i 15 år, men da vi så at vi fikk mindre spillejobber og at man ikke kunne finne videoer eller informasjon om oss på nett måtte vi bytte. Alt handlet om ISIS. Det var en katastrofe, fortalte gitarist i bandet, Freddy Mazzucco, til avisen The Local.


 7. Selv en orkan måtte gjennom et navnebytte


  Kunne ikke laste instagram


  I april i år da Verdens meteorologiorganisasjon holdt møte på Costa Rica valgte de å endre navnet på den kommende orkanen Isis.

  Orkanen som skulle dukke opp i Stillehavet i 2016 var oppkalt etter den egyptiske gudinnen med samme navn, men de valgte å bytte til Ivette.
Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.