De første tomme SAS-flyene henter hjem strandede reisende fredag

De første flyene som skal frakte hjem strandede reisende, tar av fredag, opplyser de norske SAS-flygernes leder Roger Klokset.

SAS starter henting av strandede reisende fredag. Foto: News Agency/Johan Nilsson /Reuters
SAS starter henting av strandede reisende fredag. Foto: News Agency/Johan Nilsson /Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– De flyr tomme fly ned for å hente passasjerer på destinasjoner det er vanskelig å finne alternativ transport hjem, sier Klokset til NTB.

Han sier at det hovedsakelig dreier seg om fly til ulike destinasjoner i Hellas. Ni av flyene skal frakte passasjerer til Norge, hvorav de fleste lander på Oslo lufthavn.

Lørdag vil det nok gå enda flere flygninger, sier Klokset.

– I dag kan vi fly 18 fly, der vi flyr tomme fly og tar hjem reisende. I helgen flyr vi til sammen 80 fly, ca. 50 på lørdag og 30 på søndag. Det gjelder for hele Skandinavia, ikke bare Norge, opplyser pressesjef Tonje Sund i SAS til NTB.

Mandag gikk 900 SAS-piloter i Norge, Sverige og Danmark ut i streik etter brudd i forhandlingene med selskapets ledelse. Partene er uenige om ansettelsesforholdene etter at SAS opprettet to nye bemanningsselskap i kjølvannet av pandemien.

Torsdag sa SAS-pilotene at de var villig til å fly tomme fly til steder hvor reisende har vanskeligheter for å komme seg hjem med andre transportmidler.

Fredag er det fremdeles ikke noe kontakt mellom partene. Siden streiken startet mandag har 752 flygninger til og fra Norge blitt kansellert.

(©NTB)

Mer om