Målrettet folkevandring til Australia

De første menneskene som kom til Australia, gjorde det ikke ved en tilfeldighet

De første menneskene som kom til Australia for mer enn 50.000 år siden, gjorde det ikke ved en tilfeldighet, ifølge en ny studie.

En studie viser at de første menneskene som kom til Australia for 50.000 år siden ikke gjorde det ved en tilfeldighet. FOTO: Keitma / Shutterstock / NTB scanpix
En studie viser at de første menneskene som kom til Australia for 50.000 år siden ikke gjorde det ved en tilfeldighet. FOTO: Keitma / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

De første menneskene som kom til kontinentet må ha brukt relativt avansert teknologi for å komme dit, siden de reiste i store grupper, ifølge studien publisert tirsdag i forskningstidsskriftet Scientific Report.

Menneskene som var forfedrene til dagens aboriginer, kom i flere og store grupper, mener forskerne. De reiste fra øy til øy, før de gikk i land på Vest-Papua ved Indonesia for mer enn 50.000 år siden.

– Det krevde mer enn 1.000 mennesker å danne en levedyktig befolkning. Dette var ikke noe som skjedde tilfeldig. Vårt arbeid viser at de første ankomstene må ha vært planlagt, sier australske eksperter i en uttalelse.

Menneskelig bosetting på det australske kontinent er det tidligste beviset i verden på at mennesker har brukt sjøveien til å reise.

Forskerne fra flere fagfelt har i studien brukt avanserte metoder og datamodeller for å finne reiseruten de første urinnvånerne tok, samt hva slags navigasjon de brukte under reisene. Forskerne har også undersøkt hvor mange mennesker som kreves for at en populasjon skal overleve under tøffe forhold.

Ifølge studien hadde disse menneskene sofistikerte metoder for å bygge båter, samt muligheter til å planlegge, navigere og til å dra på flere kompliserte reiser på åpent hav for å transportere store mengder mennesker.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer