Serier 2021

De beste seriene på Netflix

Brukerne av IMDb har gitt karakterer på ulike Netflix-serier. Her er de 10 beste i år.

Young Royals er blant seriene som topper listen til IMDb i år. Foto: Netflix
Young Royals er blant seriene som topper listen til IMDb i år. Foto: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Corona-året 2020 ble det store streamingåret, hvor de fleste låste seg til skjermen og så det som var å se på de ulike streamingtjenestene. I 2020 var det The Queens Gambit og It’s Okay to Not Be Okay som utmerket seg på IMDb-listen, i år er det blant annet europeisk innhold som The Serpent, Young Royals og Lupin som troner på listene.

Young Royals

IMDb: 8.6/10

Young Royals er en svensk dramaserie om en prins som blir sendt på kostskole hvor han blant annet forelsker seg i en person av samme kjønn samtidig som han prøver å leve et så normalt liv som mulig i mobil- og instagram’s verden hvor alle følger med på han.

I Young Royals må prinsen av Sverige, ta noen tøffe valg. Foto: Netflix.
I Young Royals må prinsen av Sverige, ta noen tøffe valg. Foto: Netflix. Vis mer

Law School

IMDb: 8.2/10

Law School er en sørkoreansk serie som handler om en professor ved Hankuk-universitet som blir funnet død. En annen professor ved universitetet blir arrestert som hovedmistenkt for drapet. Det leder til at elevene hans må gjøre sitt beste for å bevise at den mistenkte for mordet er uskyldig.

Foto: Netflix
Foto: Netflix Vis mer

Kid Cosmic

IMDb: 8.0/10

Kid Cosmic kommer fra samme skaper som Powerpuff Girls. Det er en historie om en ung gutt som drømmer om å bli en helt. Når han finner kosmiske stener kan han endelig oppfylle drømmene sine, men han lærer raskt at det er forskjell på drømmer og virkelighet.

Foto: Netflix
Foto: Netflix Vis mer

Sweet Tooth

IMDb: 8.0/10

Sweet Tooth stammer fra tegneserien med samme navn. Hovedkarakteren Gus, som er dels menneske, dels hjort, forlater hjemmet i skogen for å hjelpe en ødelagt verden. Sammen med både mennesker og andre hybrider søker han etter svar på hva som har skjedd.

Gus er dels menneske, dels hjort. Foto: Netflix
Gus er dels menneske, dels hjort. Foto: Netflix Vis mer

The Innocent

IMDb: 7.9/10

The Innocent er en spansk miniserie basert på boken ved samme navn. En kveld prøver hovedpersonen Matt å stoppe en slåsskamp, noe som leder til at han ender opp i fengsel. Ni år senere er han fri og har fått ting på stell igjen. Konen er gravid og de skal til å kjøpe drømmehuset, når en telefonsamtale kommer som truer med å ødelegge Matts liv for andre gang.

Den spanske miniserien baserer seg på boken med samme navn. Foto: Netflix
Den spanske miniserien baserer seg på boken med samme navn. Foto: Netflix Vis mer

Shadow and Bone

IMDb: 7.7/10

I serien Shadow and Bone som er basert på Grishaverse-bøkene til Leigh Bardugo, følger vi enorme mørke krefter. Den foreldreløse karttegneren Alina Starkov finner en kraft inni seg som hun ikke visste hun bar på, nå viser det seg at hun kanskje er den eneste som kan redde Ravkas tilværelse og kan forene verden.

Foto: Netflix
Foto: Netflix Vis mer

The Serpent

IMDb: 7.7/10

The Serpent handler om seriemorderen Charles Sobhraj som mellom 1975 og 2000 myrdet unge turister og stjal pass og penger fra dem. Han reiser verden rundt med kjæresten Marie-Andrée Leclerc og bruker de stjålne passene for å selge stjålne edelstener. Alt begynner derimot å rakne da den nederlandske diplomaten Herman Knippenberg begynner å etterforske forsvinninger.

The Serpent er et samarbeid mellom BBC One og Netflix. Foto: Netflix
The Serpent er et samarbeid mellom BBC One og Netflix. Foto: Netflix Vis mer

Snabba Cash

IMDb: 7.6/10

Snabba Cash er en svensk serie som er et nytt, uavhengig tilskudd til Jens Lapidus’ krimunivers, som tidligere har bestått av romaner og filmer. Vi møter Leya som er enke etter broren til den uforutsigbare gangstersmåkongen Ravy. Hun er ambisiøs og ønsker å få fart på den lille tech-startupen sin. I mellomtiden møter hun en sjarmerende gjengmedlem hvor livene deres kolliderer i en desperat og nådeløs jakt på rikdom.

Dada Fungula Bozela som Ravy, Evin Ahmad som Leya i Snabba cash. Foto: Netflix
Dada Fungula Bozela som Ravy, Evin Ahmad som Leya i Snabba cash. Foto: Netflix Vis mer

Lupin

IMDb: 7.5/10

Serien er en moderne gjenfortelling av den klassiske franske historien om Arsène Lupin. Assane Diop er en snart 40 år gammel sjarmerende mestertyv som har en far å hevne. Hans familietragedie har bånd til Marie Antoinettes berømte diamantsmykke, og når den skatten dukker opp på en kunstauksjon på Louvre-museet, så setter Diop i gang sin listige plan mot en rik familie som gjorde urett mot hans far.

Assane Diop - et svindlende geni som henter all sin inspirasjon fra bokhelten Arsène Lupin. Foto: Netflix, Emmanuel Guimier
Assane Diop - et svindlende geni som henter all sin inspirasjon fra bokhelten Arsène Lupin. Foto: Netflix, Emmanuel Guimier Vis mer

Halston

IMDb: 7.5/10

Med Ewan McGregor i hovedrollen tar denne miniserien for seg de skyhøye oppturene og det ultimate fallet av en av verdens mest kjente og innflytelsesrike designere Roy Halston på 70- og 80-tallet, som selv den dag i dag gir gjenklang i moteverdenen.

Halston og hans entourage. Foto: Atsushi Nishijima/Netflix.
Halston og hans entourage. Foto: Atsushi Nishijima/Netflix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer