Datoen for rettssaken etter drapet er klar

Rettssaken mot en mann som er tiltalt for drapet på rapperen Tupac Shakur, starter 3. juni 2024. Rapikonet ble drept i 1996 i Las Vegas.

Rapper Tupac Shakur ble skutt 7. september 1996 av noen som satt i en forbipasserende bil, og han døde seks dager senere på sykehus. Foto: AP Photo/Frank Wiese, File)
Rapper Tupac Shakur ble skutt 7. september 1996 av noen som satt i en forbipasserende bil, og han døde seks dager senere på sykehus. Foto: AP Photo/Frank Wiese, File) Vis mer
Publisert

Det er den tidligere gjenglederen Duane «Keffe D» Davis som er tiltalt i saken. Han møtte i retten og erklærte seg uskyldig forrige uke og sitter fengslet i Las Vegas.

60 år gamle Davis er opprinnelig fra Compton i California. Han ble pågrepet 29. september utenfor en bolig i Las Vegas.

– Han beordret drapet på Tupac Shakur, sa statsadvokat Marc DiGiacomo om ham den gang.

Duane Davis, som er tiltalt for drapet på rapperen Tupac Shakur i 1996, stilles for retten i juni. Foto: Steve Marcus / Las Vegas Sun via AP / NTB
Duane Davis, som er tiltalt for drapet på rapperen Tupac Shakur i 1996, stilles for retten i juni. Foto: Steve Marcus / Las Vegas Sun via AP / NTB Vis mer

Rapperen ble skutt 7. september 1996 av noen som satt i en forbipasserende bil, og han døde seks dager senere på sykehus. Davis har selv innrømmet i intervjuer og i sin egen selvbiografi «Compton Street Legend» fra 2019 at han var i bilen som skuddene ble avfyrt fra.

Tupac var en av hiphopens største artister på 90-tallet, med et plateslag på mer enn 75 millioner på verdensbasis.

I den siste delen av karrieren ble Tupac involvert i hiphop-krigen mellom den amerikanske vest- og østkysten, hvor han var blant annet var i konflikt med rap-rival The Notorious B.I.G., som også gikk under navnet Biggie Smalls.

Også han ble drept i en drive-by-skyting rundt seks måneder etter at Tupac døde, et uoppklart drap som har blitt hevdet å være et hevnangrep.

Da Tupac døde, var hans fjerde soloalbum «All Eyez on Me» på topplistene, med rundt 5 millioner solgte eksemplarer. Rapperen ble nominert til seks Grammy-priser i løpet av sin karriere, og regnes fortsatt som en av de mest innflytelsesrike og allsidige rapperne gjennom tidene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer