Datasystemet til flyselskapet Lufthansa er nede i hele verden

Datasystemet til det tyske flyselskapet Lufthansa er nede over hele verden. Selskapet har stoppet alle sine flyginger på grunn av feilen.

(Foto: AP/NTB)
(Foto: AP/NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Tyske Bild skriver at feilen har forårsaket kaos på flyplasser over hele verden. Både systemene for innsjekk og boarding er rammet. Bilder og video fra flere tyske flyplasser viser kaos i avgangshallene.

Selskapet bekrefter til avisen at systemet er nede, og at det jobbes intenst med å rette feilen. IT-problemene skyldes at flere glassfiberkabler ble skadet under byggearbeid i Frankfurt, skriver Reuters, som siterer en uttalelse fra Deutsche Telekom.

En talsperson for Lufthansa sier til Bloomberg at alle selskapets fly innstilles. Feilen gjør at ingen fly kan ta av, at flyplaner ikke kan bli laget og data ikke kan bli overført.

I tillegg melder tyske flygeledere at fly blir omdirigert bort fra Frankfurt-flyplassen som følge av datafeilen, skriver DPA.

Talspersonen sier det er for tidlig å si om IT-problemene er knyttet til et nettangrep mot SAS tidligere denne uken.

Alle Lufthansas datterflyselskaper er også rammet. Totalt driver selskapet rundt 700 fly, noe som gjør det til Europas største flyselskap målt i flåtestørrelse.

IT-problemene gjorde at Lufthansa-aksjen falt med 2,3 prosent på DAX-indeksen i Frankfurt onsdag formiddag, ifølge Bloomberg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer