Annonse

Dårligste Frp-måling på 19 år

Frp får en oppslutning på 9,5 prosent i en ny måling gjort for TV 2. Det er den svakeste målingen for Frp siden 1995.

Målingen TNS Gallup har laget for TV 2 er gjort etter at regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett. 9,5 prosents oppslutning er en tilbakegang på hele 4,3 prosentpoeng siden målingen som kom få dager før budsjettet ble presentert.

– Det er ikke bra nok, sier Frp-leder Siv Jensen, som mener en stor del av Fremskrittspartiets velgere har satt seg på gjerdet og avventer situasjonen.

– De venter til stormen rundt statsbudsjettet har lagt seg. Nå står vi midt i en orkan, jeg er ikke overrasket over at det får utslag på målingene, sier Jensen.

Også regjeringspartner Høyre opplever tilbakegang på målingen. Høyre faller til 23,4 prosent, tilbake 1,9 prosentpoeng. Det er den laveste oppslutningen for partiet siden augustmålingen i 2011.

I målingen går samarbeidspartiene Kristelig Folkeparti 5,4 prosent (+ 1,7) og Venstre 4,9 prosent. Dermed får de borgerlige partiene til sammen 74 mandater.

Langt bedre går det for Arbeiderpartiet. Fremgangen fra målingen før statsbudsjettet er på 3,3 prosentpoeng til 39,8 prosent. Arbeiderpartiet ville fått hele 75 mandater dersom dette var valgresultatet.

For de øvrige partiene får Senterpartiet 5,4 prosent (+ 1,2), SV 4,4 prosent (-0,3), De Grønne 3,6 (- 0,9), og Rødt 2,0 (+ 0,4). (©NTB)