Dårligst i landet på refleksbruk

Trygg Trafikk oppfordrer alle til å finne fram refleksene. Oslobeboere er dårligst i landet på å bruke refleks, viser en ny undersøkelse.

Torsdag 19. oktober er det refleksens dag. Én av fire bruker alltid refleks, viser en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB
Torsdag 19. oktober er det refleksens dag. Én av fire bruker alltid refleks, viser en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag denne uka er det refleksens dag. I den anledning oppfordrer Trygg Trafikk at folk tar fram refleksene sine. En fersk undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Trygg Trafikk viser at folk i hovedstaden er dårligst i landet på å huske refleksen.

– Det er ikke veldig overraskende at de er flinkere til å bruke refleks i nord enn i hovedstaden. Det blir fortere mørkt nordover, og i storbyene kan mange føle en viss (falsk) trygghet med belysning fra butikker og lignende. Det er ingen unnskyldning for å droppe refleks i sentrumsstrøk, tvert imot, det er mange som opplever lysforurensning i gatebildet. Det vil være langt lettere å oppdage en fotgjenger i mørket med refleks enn uten, også i Oslo, sier spesialrådgiver Ann-Helen Hansen i Trygg Trafikk.

I undersøkelsen kommer det fram at én av fire alltid bruker refleks. Mens 25 svarer at de alltid bruker refleks, svarer 44 prosent at de bruker refleks ganske ofte. 28 prosent innrømmer at de sjelden eller aldri bruker refleks.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer