Dansker bortvist fra Norge – tromsøværing mistenkt for skihjelp

Tre danske statsborgere er pågrepet og bortvist etter å på ulovlig vis ha forsøkt å ta seg inn i Norge ved å gå på ski over grensen.

Publisert
Sist oppdatert

De tre danskene forsøkte først å ta seg over grensen på sykkel, men ble da bortvist av Heimevernet, som utfører grensekontrollen på Bjørnfjell i Nordland.

Danskene byttet deretter sykler med ski og tok seg over grensen utenom kontrollpunktet. De ble observert av en hytteeier i området, skriver politiet i en pressemelding.

Der opplyser de også at en person bosatt i Tromsø er mistenkt for medvirkning ved å skaffe ski til de tre danskene.

– Personene ble pågrepet i Tromsø i går. De sitter nå i arrest i Tromsø. Det er fattet bortvisningsvedtak, og dette er forkynt for dem. De skal etter planen ledsages tilbake til Danmark i løpet av lørdag, skriver politiet.

Hver av de tre er også ilagt et forelegg på 10.000 kroner, som de har vedtatt.

Leder for operativ utlendingsseksjon i Troms politidistrikt, Lars Andreas Moen-Mikalsen, sier han hittil aldri har sett lignende forsøk på ulovlig grensekryssing.

– Svaret på om vi har sett mye av dette, er et soleklart nei. Dette er blant de mer kreative forsøkene vi har sett, sier han til NTB.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer