Danskene må bruke hjelm på elsparkesykkel

Det danske påbudet om bruk av hjelm når man bruker elsparkesykkel, trådte i kraft første nyttårsdag.

Det er tredje sommer med elsparkesykler i Oslos gater. Skadetallene har hittill bare gått opp. Tallene for juni viser en dobling fra fjoråret.Foto: Annika Byrde / NTB
Det er tredje sommer med elsparkesykler i Oslos gater. Skadetallene har hittill bare gått opp. Tallene for juni viser en dobling fra fjoråret.Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Elsparkesyklene er blitt populære også i sykkellandet Danmark. Lovpåbudet om hjelm ble varslet allerede i desember i 2020, men ble ikke gjeldende før nå.

Det er ikke påbud om å bruke hjelm på vanlig sykkel, noe som har fått flere til å kritisere lovpåbudet. I Norge er det ikke påbud om bruk av hjelm verken på elsparkesykkel eller sykkel, men det er anbefalt.

Da lovpåbudet ble vedtatt i fjor, sa Danmarks transportminister at alle skal kunne ferdes sikkert i trafikken, men at det ikke var trygt for elsparkesyklistene.

– Vi er nødt til å gjøre noe for å snu utviklingen så færre kommer til skade, sa transportminister Benny Engelbrecht.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer