Danske universiteter forbyr omstridt chatrobot

Flere danske universiteter frykter at studenter kan bruke kunstig intelligens til å jukse og forbyr nå bruk av chatroboten chatGPT på eksamen.

Flere danske universiteter forbyr nå bruk av den omstridte chatroboten under eksamen. Foto: CHUAN CHUAN / Shutterstock / NTB
Flere danske universiteter forbyr nå bruk av den omstridte chatroboten under eksamen. Foto: CHUAN CHUAN / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

NTB-Ritzau

Den populære, men ganske omstridte chatroboten kan skrive tekster, også hele eksamensoppgaver, som er så gode at selv de mest erfarne lærere og sensorer kan bli lurt.

Derfor har flere danske universiteter nå lagt ned forbud mot å bruke kunstig intelligens under eksamen, skriver kringkasteren DR.

– Man skal skrive sin eksamensoppgave selv. Og det har man ikke gjort dersom man bruker kunstig intelligens. Det handler om å teste hva studentene kan, sier Anna Bak Maigaard, visedirektør ved universitetet i Aarhus.

Også på Danmarks Tekniske Universitet, Roskilde Universitet og Syddansk Universitet er det lagt ned forbud mot bruk av kunstig intelligens. Københavns Universitet opplyser at et forbud avhenger av den enkelte eksamen.

I Norge er det foreløpig ikke innført forbud, men Utdanningsforbundet har besluttet at internett skal stenges under eksamen i videregående skole.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer