Danske Nationalbanken rammet av dataangrep

Danmarks sentralbank, Nationalbanken, har mandag og tirsdag blitt rammet av et dataangrep. Bankens nettsider har vært utilgjengelige for mange.

Publisert

– Noen brukere hadde mandag og tirsdag vanskeligheter med å få tilgang til Nationalbankens nettsider. Den var utsatt for et overbelastningsangrep, et DDoS-angrep, skriver banken til DR.

Et tjenestenektangrep, eller DDoS-angrep, fører til at serverne overbelastes.

Angrepet har ikke påvirket bankens sentrale systemer eller drift, som er avgjørende i den danske finansinfrastrukturen. Også hjemmesidene til en rekke andre danske banker har tirsdag vært nede.

Bankdata, som leverer IT-systemer til flere av dem, opplyser til Ritzau at det dreier seg om en teknisk feil. Til DR melder Bankdata imidlertid at det kan være snakk om et dataangrep.

– Vi utelukker ingen muligheter. Overbelastningsangrep er en av tingene vi kikker på, skriver banken.

I desember ble det danske forsvaret og forsvarsdepartementets nettsider utsatt for et DDoS-angrep. Også nettsidene til den danske etterretningstjenesten og Center for Cybersikkerhet ble slått ut den gang.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer