Den danske regjeringen har ifølge byrået vært innstilt på dette siden begynnelsen av desember, da USA som første land besluttet diplomatisk boikott av vinterlekene i Kina. Det har vært jobbet med å oppnå enighet mellom EU-landene, men det har ikke lykkes.
Etter et møte mellom EUs utenriksministere i den franske byen Brest fredag er det klart at det ikke blir felles front fra EU-landene. Danmarks regjering står likevel fast på at man ikke vil sende representanter til Kina.
Det er luftet med partiene i Folketinget denne uken, og det skal være bred oppslutning om standpunktet. Et fleretall mener at Danmark bør delta i OL med idrettsutøvere, men ikke sende andre offisielle representanter.

Frp har mistet over 1.300 medlemmer
Norge reiser
Regjeringen i Norge har gjort det klart at den akter å være til stede både under OL og Paralympics, så lenge pandemibegrensningene ikke blir så strenge at det ikke vil være naturlig.
– Det er lang tradisjon for at den norske regjeringen er til stede på olympiske og paralympiske leker som Norges idrettsforbunds gjester, skrev kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg i regjeringen i et svar til NTB denne uken.
Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) skal reise til Paralympics, mens det ikke er avklart hvilken statsråd som reiser til OL.

Beklager til dronningen etter «partygate»-sakene
Flere sier nei
Sveriges regjering meldte nylig at den ikke vil sende representanter til Beijing-OL. Det begrunnes med pandemien, og idrettsminister Anders Ygeman understreket overfor nyhetsbyrået TT at det ikke er å oppfatte som en politisk boikott.
Fredag besluttet Nederlands regjering at den ikke vil være representert i Beijing-lekene. Det begrunnes med at nederlandske tilskuere ikke får overvære lekene. Av samme årsak holdt nederlandske myndigheter seg borte fra Tokyo-OL i fjor.
Japan, Australia, Storbritannia og Canada har i likhet med USA varslet politisk boikott av lekene i Kina.
(©NTB)
