Danske idrettsstjerner vant i retten – spillselskap må betale millionerstatning

Manchester Uniteds midtbanemann Christian Eriksen og 22 andre danske idrettsutøvere fikk medhold i søksmålet mot Bet365 for bildebruk i sosiale medier.

Christian Eriksen og mange andre danske utøvere fikk gjennomslag i retten i søksmålet mot et spillselskap. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Christian Eriksen og mange andre danske utøvere fikk gjennomslag i retten i søksmålet mot et spillselskap. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Spillselskapet er pålagt å betale ut en erstatning på 4,75 millioner danske kroner. Summen tilsvarer 7,4 millioner norske kroner, og dommen falt i Sø- og Handelsretten i København mandag.

Tidligere i år ble det kjent at 23 av Danmarks fremste idrettspersonligheter hadde reist søksmål mot Bet365 i en sak om markedsføring og ulovlig bruk av bilderettigheter. Det ble gjort gjennom utøvernes fagforeninger.

Eriksen ba om 2,1 millioner norske kroner og kom med det største kravet. Retten har tilkjent hver enkelt utøver snaut 78.000 kroner per oppslag.

Spillselskapet hevdet i retten at oppslagene ikke ble laget i sammenheng med markedsføring.

– Vi lagde oppslagene for at vi ville engasjere med våre følgere, sa representant Edward Musa.

I fjor måtte spillselskapet Trannel, som eier Unibet, betale 1,8 millioner kroner i erstatning til Norges Fotballforbund for å ha brukt et bilde av landslagskaptein Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland i et innlegg i sosiale medier.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer