Dansk turist: - Det er det eneste stedet du kan dra til, så alle drar hit

Selv om smittetallene har skutt i været etter nyttår, vil ikke Dubai stenge grensene for turister. – Vi må jobbe oss gjennom pandemien, sier turistsjefen.

Cove beach i Dubai. (Foto: Reuters/NTB)
Cove beach i Dubai. (Foto: Reuters/NTB) Vis mer
Publisert

Dubai er blitt en tilfluktshavn for turister som vil slippe unna nedstengte hjemland. Særlig er det mange europeere som lokkes av sol og åpne restauranter.

Flyruten London-Dubai ble en av verdens mest trafikkerte før britiske myndigheter satte inn tiltak for å stanse trafikken, skriver CNN.

Den amerikanske TV-kanalen har tatt temperaturen på Dubai, og kan melde om et ferieland der ting på overflaten er som normalt, om enn med munnbind og håndsprit til.

Smittetallene har imidlertid økt kraftig siden november, og det registreres nå mer enn 4.000 smittetilfeller om dagen. Det er innført tiltak som skjenkestopp, men det meste holdes åpent som før. Emiratet vil ikke stenge grensene for turister.

Influensere i eksil

– Det er vår filosofi at vi må jobbe oss gjennom denne pandemien, sier Helal Saeed Al Marri, Dubais mektige turistsjef, til CNN.

– Hvis vi ber alle om å endre oppførselen sin totalt, er det usannsynlig at folk vil høre. Det vi gjør, er at vi ber folk endre oppførselen sin litt, lære seg å leve i den nye normalen. Folk omfavner det, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer