Dansk politiker tar permisjon etter sms-er til 19-åring

Den danske politikeren og tidligere teatersjefen Jon Stephensen har søkt om permisjon fra Folketinget etter anklager om krenkende atferd.

Publisert

Stephensen representerer sentrumspartiet Moderaterne, som ble stiftet av tidligere Venstre-leder og eksstatsminister Lars Løkke Rasmussen.

Løkke opplyser i en video på Facebook at Stephensen tar permisjon, men at det ville vært en overreaksjon å ekskludere ham fra partiet på nåværende tidspunkt.

Stephensen anklages for å ha sendt flere upassende tekstmeldinger til en 19 år gammel kvinne, som er medlem av partiets ungdomsfløy. Ifølge dansk TV2 har han blant annet skrevet at hun «er pen med den lekreste kropp».

En rekke kilder i teaterbransjen har tidligere anklaget Stephensen, som nå er 63 år, for å ha skapt et ubehagelig arbeidsmiljø med trusler, maktmisbruk og grenseoverskridende atferd i sin tid som direktør ved teatret Aveny-T.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer