En dansk fjellklatrer falt 200 meter ned og omkom på vei ned fra fjellet Island Peak, som er en del av fjellkjeden Himalaya i Nepal. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
En dansk fjellklatrer falt 200 meter ned og omkom på vei ned fra fjellet Island Peak, som er en del av fjellkjeden Himalaya i Nepal. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer

Dansk mann falt 200 meter i Himalaya - døde

En dansk fjellklatrer omkom på vei ned fra fjellet Island Peak, som er en del av fjellkjeden Himalaya i Nepal, ifølge lokale medier.

Publisert

Det danske utenriksdepartementet bekrefter at en dansk statsborger har omkommet i Nepal. De pårørende er varslet, opplyser departementet, som ikke gir flere opplysninger om hendelsen.

Ifølge lokale medier i Nepal omkom en dansk mann etter å ha besteget det 6.189 meter høye fjellet Island Peak i Himalaya.

Da han skulle ned igjen, falt han ned 200 meter.

Mannen døde på stedet. Den avdøde ble fraktet til et sykehus i Nepals hovedstad Katmandu, opplyser nepalsk politi.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.