Dansk dyrehage har plassmangel: Må kanskje avlive tre løveunger

Tror sjansen er liten for omplassering av dyrene.

(upublisert) Opprettet


 


LøveungerVores tre nye beboere :-)De er ca. en måned gamle.Alle tre unger vokser rigtig fint og følges ad vægtmæssigt. De er stadig kun indenfor og er lige begyndt at kravle lidt rundt i sengen.

Posted by Jyllands Park Zoo on 3. november 2015 

Løvungene, en hann og to hunner, ble født i september, og hvis ikke dyreparken får omplassert de før de fyller ett år må alle tre avlives.

- Ettersom planen er at vi ikke skal beholde dem synes vi det blir for rart om vi gir dem navn, sier dyrepasseren Rikke Kristensen til TV Midt Vest.

Dyreparken er stengt for vinteren, og det er dermed ikke mulighet for å se de nyfødte løvene.

Jyllands Zoo er ikke optimister


- De får lov til å vokse seg forholdsvis store før de registreres på vår overskuddsliste, men om ingen melder sin interesse og løvene blir omplassert så må de avlives, sier dyrepasseren.

På grunn av den manglende interessen for løven i Odense tror de sjansen er liten for omplassering av dyrene, og dermed kan Jyllands Zoo havne i samme situasjon som Odense Zoo var i en knapp måned siden, skriver TV2.dk.

Vil bli sett på som trussel


En av årsakene til at Jyllands Zoo ikke kan beholde løvene, bortsett fra plassmangel, er at den nyfødte hannen vil bli sett på som en trussel av sin far og vil bli drept. Den gamle hannløven vil heller ikke være i stand til å skille hunnløvene fra andre løvinner og dermed risikerer man innavl, skriver BT.dk.

(FOTO: Julia Wäschenbach, DPA/NTB Scanpix)

Ikke første gang en løve avlives i Danmark


Det er ikke mange ukene siden det stormet rundt en annen dyrepark i Danmark, Odense Zoo, og deres behandling av en ett år gammel løve.

Ikke nok med at løven måtte avlives da det ikke lyktes å omplassere den, men de valgte å dissekere dyret foran et skuelystent, dog sjokkert, publikum. Avgjørelse skapte, ikke uventet, sterke reaksjoner på nett, meldte Nettavisen den gang.Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.