Dansk bryggeri tar over hele Hansa Borg

Foto: NTB.
Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Royal Unibrew kjøper ytterligere 75 prosent av aksjene i Hansa Borg Bryggerier. Danskene blir nå eneeiere av Norges nest største bryggeri- og drikkevarekonsern.

– Hansa Borg Bryggerier har gjennom flere år vært eid 75 prosent av Borg Invest og 25 prosent av Royal Unibrew. Selskapet er i dag godt posisjonert for videre vekst, og vi har tro på at Royal Unibrew er en sterk og langsiktig industriell eier som kan ta virksomheten til neste fase, sier styreleder Thor Bendik Weider i Borg Invest i en pressemelding.

Med oppkjøpet blir Royal Unibrew eneeier av drikkevarekonsernet Hansa Borg Bryggerier, som er Norges nest største bryggeri- og drikkevarekonsern med om lag 300 ansatte.

– Transaksjonen gir oss mulighet til fortsatt å være involvert som mer indirekte eiere, da betalingen i all hovedsak vil være i Royal Unibrew-aksjer, sier Weider.

Ifølge pressemeldingen verdsetter oppkjøpet hele Hansa Borg til rundt 3 milliarder norske kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer