Dansk avis: Russiske skip nær gassrørledningen Nord Stream

Dansk kystvakt skal ha tatt et stort antall bilder av russiske skip i nærheten av posisjonen der eksplosjoner rammet gassrørledningen Nord Stream i fjor.

Ved slutten av september i fjor ble det oppdaget fire lekkasjer i gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 som følge av eksplosjoner på havbunnen nær den danske øya Bornholm i Østersjøen. Foto: Den svenske kystvakten / AP / NTB
Ved slutten av september i fjor ble det oppdaget fire lekkasjer i gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 som følge av eksplosjoner på havbunnen nær den danske øya Bornholm i Østersjøen. Foto: Den svenske kystvakten / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det danske kystvaktskipet Nymfen skal ha tatt 112 bilder av russiske skip bare fire dager før eksplosjonen, melder den danske avisen Information. Det var den tyske nyhetsportalen t-online.de som først brakte historien.

Information har bedt den danske forsvarskommandoen om innsyn i bilder og videoopptak som ble gjort 22. september 2022. Anmodningen er blitt avslått med henvisning til den pågående granskingen av hendelsen. I svaret heter det imidlertid at det er identifisert 112 bilder, men ingen videoopptak.

Ved slutten av september i fjor ble det oppdaget fire lekkasjer i gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 som følge av eksplosjoner på havbunnen nær den danske øya Bornholm i Østersjøen.

Hovedteorien er at eksplosjonene skyldtes sabotasje, men det er stadig uklart hvilket land eller hvilken gruppering som står bak.

Disse klippene viser en ukrainsk soldat og en Wagner-soldat som nesten mister livet under skuddvekslinger. Video: KameraOne & Twitter. Reporter: Magnus Paus/Dagbladet TV Vis mer

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer