Dansk avis med oppfordring til Støre: Gå fremst i den grønne omstillingen

– Kjære Norge, hvis ikke dere som har et oljefond på 12.000 milliarder kan gjennomføre et raskt grønt skifte, så kan ingen, skriver Information på sin forside.

Informations forside onsdag, som er en direkte henvendelse til Norges nye regjering. Foto: Information / NTB
Informations forside onsdag, som er en direkte henvendelse til Norges nye regjering. Foto: Information / NTB Vis mer
Publisert

I en lederartikkel onsdag skriver den danske avisen at Norge i dette stortingsvalget hadde sjansen til å ta et stort ansvar på sine brede skuldre og vise oljeland verden over at det er mulig å skifte kurs i tide.

– Men slik gikk det ikke. Sjansen for å foreta sterkt nødvendige og markante endringer i norsk klimapolitikk synes å være forbi. Seierherren Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet blir ikke avhengig av verken Rødt eller Miljøpartiet, skriver avisen.

De mener dette betyr at de mest vidtgående kravene om klimahandling er bremset, og at Norge nå risikerer å sette sitt «ellers velfortjente gode renommé i verden» på spill.

Avisen mener argumentet med at Norge kun står for 2 prosent av verdens olje fremstår hyklersk når Norge roper om klimakamp i internasjonale fora. De har en klar oppfordring til Støre:

– Kjære Jonas Gahr Støre: Norge har ikke bare alle de riktige forutsetninger, men også en forpliktelse til å gå fremst i den grønne omstillingen. Det er en vanskelig oppgave, det vet vi. Men hvis ikke Norge kan, hvem kan da?

Dagbladet Information beskriver seg som partipolitisk uavhengig, men plasseres av de fleste på sentrum-venstresiden i det politiske landskapet. Opprinnelig var den en pressetjeneste for den danske motstandsbevegelsen under den tyske okkupasjonen av Danmark.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer