Danmarks tidligere innvandringsminister har begynt soningen: - Ventetiden har vært lang

Danmarks tidligere utlendings- og integrasjonsminister Inger Støjberg har begynt soningen etter at hun ble dømt til 60 dagers fengsel i en riksrettssak i fjor.

Inger Støjberg på vei ut av Folketinget etter at et flertall erklærte henne som uverdig til å sitte i den danske nasjonalforsamlingen etter riksrettsdommen i desember. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB
Inger Støjberg på vei ut av Folketinget etter at et flertall erklærte henne som uverdig til å sitte i den danske nasjonalforsamlingen etter riksrettsdommen i desember. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

Hun soner straffen hjemme med fotlenke, opplyser hun selv mandag.

Støjberg ble kjent skyldig i å ha utstedt en ulovlig ordre om at alle asylsøkende par hvor den ene var mindreårig, skulle skilles når de ankom Danmark.

– Jeg vil være ærlig å si at ventetiden har vært lang, og jeg var derfor glad da justisministeren endelig fant saken fram i bunken, hvor den må ha forsvunnet. Men nå er jeg i gang, og det er jeg veldig glad for, skriver Støjberg i et uttalelse.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer